19 души загинаха при катастрофа на хеликоптер в Русия
Секция: Русия
22 Октомври 2016 12:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
19 души загинаха при катастрофа на хеликоптер в Русия

/КРОСС/Най-малко 19 души са загинали и трима са получили тежки травми при катастрофа на хеликоптер Ми-8 на полуостров Ямал в северозападен Сибир през изминалата нощ, съобщиха разследващите, цитирани от ТАСС.

Машината на авиокомпания "Скол" се разбила при аварийно кацане на 80 км от Новий Уренгой. Вертолетът изпълнявал полет от Сузунското находище в Красноярския край до Новий Уренгой в Ямало-Ненецкия автономен окръг. На борда имало 22-ма души.

В прессужбата на "Роснефт" уточниха, че хеликоптерът е превозвал подизпълнители на компанията. Представител на министерството на извънредните ситуации на Русия съобщи, че един от тежко ранените е транспортиран с хеликоптер до Новоуренгойската градска болница, а двама са в болница в селището Новозаполярний.

В издирвателната операция са били включени 140 спасители и 20 единици техника. Сигналът за катастрофата е постъпил вчера в 18,57 ч. Разследващите работят по три версии - нарушение на правилата за безопасност, отказ на техниката, неблагоприятни метероусловия.