Илияна Йотова: Правителството е безпомощно и не може да се справи с бежанската криза
Секция: ПОЛИТИКА
22 Октомври 2016 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илияна Йотова: Правителството е безпомощно и не може да се справи с бежанската криза

/КРОСС/„Не трябва да позволяваме България да се превърне в територия за бежански лагери", заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова пред симпатизанти в Разград. Като цитира официални данни, че за последната седмица мигрантите в България са се увеличили с 50 %, г-жа Йотова коментира, че правителството е безпомощно и не може да се справи с този проблем. „Тези няколко стотин милиона евро, които г-н Борисов се хвали, че е получил от Европейския съюз, не са за нищо друго, освен за строеж на нови бежански лагери". За Илияна Йотова и генерал Радев най -важен приоритет ще е националната сигурност и опазването на българските граници.
„Демографската криза вече е катастрофа и ние поемаме ангажимент под патронажа на президента Румен Радев да се изготви национална стратегия - програма, която да бъде припозната и задължителна за партии, правителства, институции и граждани." По данни, до 2050 година българите ще са едва 5 млн. със сериозно нарушени етнически и възрастови баланси. „Много пъти е поставян проблемът с демографската криза пред сегашния президент Росен Плевнелиев, но той бе твърде зает със своята хибридна война с Русия". Освен с демографската криза, Илияна Йотова и генерал Радев ще водят политика за нови хоризонти в отношенията с Русия.
Говорейки пред жителите на Разград - град-емблема за добри етнически взаимоотношения, Илияна Йотова подчерта че това е етническият модел, признат в цяла Европа. „Хората добре познават политиците, които носят в себе си обединението, и затова не могат да приемат за президент г-жа Цецка Цачева". Обидата на Цачева към всички социалисти предизвика остра реакция и гняв у разградчани. Илияна Йотова сподели, че групата на социалистите в Европейския Парламент е реагирала с остра декларация срещу изказването на Цачева, като цитира председателя на социал-демократите Джани Питела.
Илияна Йотова и генерал Радев ще представляват едно президентство, което ще работи, а няма да обслужва чужди интереси; президенство на обединението, а не създаващо разцепления сред българите; президенство, което ще създава и отстоява репутацията и доброто име на България, а няма да е повод за срам и подигравки у нас и по света.