Промяна на теоретичната част от шофьорските изпити от март догодина
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Октомври 2016 10:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Промяна на теоретичната част от шофьорските изпити от март догодина

/КРОСС/Нови изпити за кандидат-шофьорите. От следващата година листовките вече ще включват две части. Освен традиционния тест, курсистите ще трябва да се справят и с казус на пътя, заснет във видео клип.

До този момент по-голямата част от теоретичните изпити се провеждаха в кабинетите на учебните центрове. Сега обаче те стоят празни, а причината е, че листовки вече се решават само в центровете на Автомобилна администрация.

Идеята е до края на годината теоретичните изпити да се провеждат в т.нар. „бели стаи", които представляват звукоизолирани кабини. Поне половината от въпросите в листовките са ненужни и объркват курсистите, смятат от бранша.

Но към теоретичния изпит се добавя и втора част. На таблета курсистите ще гледат кратък клип, след което ще отговарят на въпроси с конкретни казуси, съобщи още Нова телевизия.

Крайният вариант на новите листовки ще е готов през март догодина. От тогава и изпитите се провеждат изцяло в новите кабинки.

Заради извеждане на обучението на кандидат-шофьорите извън кабинетите на учебните центрове към тези на ДАИ - шофьорските школи готвят протести.