Вежди Рашидов: Не очаквам втори тур на изборите
Секция: ПОЛИТИКА
23 Октомври 2016 11:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вежди Рашидов: Не очаквам втори тур на изборите

/КРОСС/"Виждам, че в момента Пеевски не е в спрягането на какъвто и да е проблем, така че к'во да го въртиме Пеевски сега. А обществото винаги ще пита КОЙ. Кво значи моделът КОЙ? Просто тогава беше много превъзбудено всичко и така се получи. Виждам, че в момента Пеевски явно някъде си върши работата..."
Така министърът на културата Вежди Рашидов отговори по Нова тв на въпроса отишъл ли си е моделът КОЙ.

Рашидов, който преди години беше доста критичен към депутата от ДПС и майка му Ирена Кръстева (когато Бойко Борисов падна от власт и Рашидов не знаеше, че го записват, б.р.), сега отказа да посочи поименно виновни за КТБ, в която загуби спестяванията си.

"Не ми се говори за КТБ, защото когато виждаш един слон, убит в саваната - че само костите стърчат... КТБ е затворена страница.

Най-активни в говореното против КТБ бяха по медиите. Имаше богати хора, които бяха много активни - че е била пирамида и т.н. Само че къде бяха, когато КТБ беше една от 24-те регистрирани банки", попита той.
Министърът каза, че искрено се надява да не се стигне до балотаж, т.е. - "разумът да надделее". И по повод кандидатката на ГЕРБ и това дали е достатъчно атрактивна за хората...

"На този етап не е въпросът да изберем някой симпатяга или сладур, а да изберем умен, мъдър, уравновесен, балансиран човек. Президентът е една от най-високите, а може би най-високата институция, където трябва да има умен човек, а не сладур. Не ме разбирайте погрешно - стига сме избирали красавци!"

Рашидов на два пъти каза, че гласовете на ДПС "все някъде трябва да отидат" на втори тур, но отказа да прогнозира къде. Дали няма да е при ГЕРБ?

"Всичко е възможно - тези гласове трябва да отидат някъде.

... Все пак ДПС има достатъчно гласове и вероятно тези гласове след това ще играят някаква роля - каква ще бъде, ще видим".