Нова схема: Плащаш за услуга, която не искаш
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Октомври 2016 11:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова схема: Плащаш за услуга, която не искаш

/КРОСС/Нова измамна схема вкарва в разходи, най-вече фирми. Те си плащат за услуга, но без да са я искали и знаели за нея. В това положение се оказват компании след телефонно обаждане, в което им предлагат онлайн реклама, разказва Нова тв.

Научаваш, че си се съгласил да бъдеш рекламиран в интернет, едва след като получиш пратка по куриер с наложен платеж. А в пратката откриваш само фактура.

В един от случаите фирма получава фактура за наложен платеж от 96 лева, като няма никаква опция за преглед. Така, за да разбереш какво има в плика, доставен от куриер, трябва да се заплати сумата.

"Обади се мъж, който ме подкани да подновя договора си с него, но аз нямам никакви взаимоотношения с него. И отказах. На другия ден пристигна пратката", разказва една от атакуваните.

В плика имало фактура, а плащайки наложения платеж се оказва, че фирмата се е абонирала за услугата.

Това е изтънчена форма на измама или най-малко подвеждаща търговска практика, тъй като към момента на обаждането потърпевшия не е бил потребител на услугите, коментира адвокат Александър Пелев.

Лошото е, че накрая получаваш реална услуга и не можеш да се ожалиш. Независимо, че никога не си желал подобна услуга, коментира друг управител на фирма, който е отказал подобна пратка.

От фирмата, която предоставя услугата, независимо от големия брой оплаквания, не смятат, че има нещо нередно. Ако имало недоволни - да изпратят фактурите обратно. Не желаят лични срещи нито с медии, нито с клиенти.