Карантията може да причини рак
Секция: Здраве
23 Октомври 2016 16:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Карантията може да причини рак

/КРОСС/Карантията се препоръчва като евтино и полезно месо, но мозъците и някои други вътрешности съдържат високо ниво на химикал, който предизвиква тумори, съобщи в. "Мейл он сънди".

Химикалът - сиалова киселина (Neu5Gc) - се увеличава по време на готвенето.
Проф. Фредерик Трой от университета в Сямън е изследвал само свински органи. Според него резултатите вероятно се отнасят за всички животни.

Молекулата Neu5Gc е характерна за повърхността на клетките на повечето бозайници, но не и за хората, които я приемат с месото, карантията и някои млечни продукти.

Предишни изследвания показаха, че когато тя навлезе в човешка тъкан, имунната система я приема за чужда и произвежда антитела срещу нея. Затова честата консумация на такива продукти предизвиква хронични възпаления, а те увеличават опасността от рак.

Концентрацията на химикала е най-висока в сърцето, далака, бъбреците и белите дробове.