Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
25 Октомври 2016 07:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
Благоевград.
В мултифункционалната зала на Американския университет в България президентът Росен Плевнелиев ще открие глобалната конференция "Teach for all" под надслов „Да преоткрием образованието". В събитието ще вземе участие и вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева.

***
Пазарджик/Панагюрище.
От 12.00 часа в Панагюрище министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова ще даде старт на строителството на язовир „Луда Яна". Церемонията, с която се възобновява изграждането на обекта, ще се състои на строителната площадка на съоръжението. В 14.00 часа министърът ще открие санирания блок 29 в кв. „Изток" в Пазарджик.

***
София.
В 09.15 часа в сградата на Столична община, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще участва във форум „Науката среща регионите".

***
София.
От 9.00 до 18.30 часа в Зала „София" на ИНТЕРПРЕД-СТЦ за трета поредна година ще бъде отбелязан Професионалният празник на брокерите и агентите за недвижими имоти в България чрез конференцията "INSPIRE TO HIGHER".

***
София.
От 9.00 до 13.30 часа в Червената зала на Центъра за култура и дебат „Червената къща" ще се проведе дискусия на тема: Предизвикателствата пред съвременна Европа в контекста на „Революцията на достойнството" в Украйна.

***
София.
От 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ще се проведе заседание на Съдийската колегия.

***
София.
От 09.30 часа - 21 състав на СГС ще гледа делото срещу Мирчо Петков.

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Валери Стойков, Севделин Петрунов и др. за организиране и ръководена на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Георги Бодуров, Петър Костадинов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Цветелина Стоянова, Снежина Спасова, Тотка Георгиева за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Веселин Христов, Радмил Ранов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Илиан Манолев, Ангел Пеев и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Европа" в Конгресен център „Глобус" ще се проведе информационно събитие по реализацията на проект 2014BGO5М90PO01-1.2014.001 - „Нова възможност за младежка заетост", финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", 2014 - 2020.

***
София.
От 10.00 часа в централата на КТ "Подкрепа" президентът Димитър Манолов ще открие пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от проведената национална анкета, свързана със стандартите на живот на малките хора в България. В пресконференцията ще участва и Мая Манолова - омбудсман на Р България.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще бъдат представени резултатите от второто годишно изследване на интернет страниците на най-големите общини в България.

***
София.
От 10.00 часа в централното фоайе на 12-ти учебен блок на ТУ за единадесета поредна година ще бъде открито изложението на работодатели „Дни на кариерата".

***
София.
От 11.00 часа в залата на Столична община ще се проведе кръгла маса на тема „Кой е срещу мен в мрежата?". В дискусията ще участват Диян Стаматов, зам.-министър на образованието; Явор Колев, началник-сектор „Компютърни престъпления", ГДБОП; Доброслав Димитров, съсобственик на Imperia Online Ltd ; Цветелина Иванова, преподавател по психология в Академията на МВР.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на ЦУ на Селскостопанска академия на ул. „Суходолска" 30, Селскостопанска академия ще отбележи празника на земеделската наука „Даровете на природата", който е професионален празник на работещите в областта на земеделската наука.

***
София.
От 11.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ангел Попов, Анатоли Ангелов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа, в зала 103 в сградата на МОСВ на бул. „Мария Луиза" 22, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще представи на пресконференция националната програма на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за подпомагане на общините за ефективно управление на находищата на минерални води на тяхна територия.

***
София.
От 12.00 часа в Пресклуба на БТА ще бъде представен съвместен проект на Българският Червен кръст и Асоциация „Форум" насочен към подпомагане на лица, получили международна закрила на територията на Европейския съюз, както и на други законно пребиваващи у нас граждани на трети страни.

***
София.
От 13.00 часа в зала 238 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" Парламентарната правна комисия ще реши на второ четене дали да отпадне ограничението за разкриване на повече от 35 секции в държавите-членки на Европейския съюз.

***
София.
От 13.00 часа в националния пресклуб на БТА, Сдружение „Национален български университет - трета възраст" ще представи призив за пенсии над критичния праг на бедност".

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Николай Стойнев, Илко Серафимов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
Oт 16.00 часа в литературен клуб „Перото" на Национален дворец на културата ще бъде представена книгата проф. д-р инж. Божидар Божинов и инж. Симеон Попов „Изчисляване на пилоти, шлицови и шпунтови стени, натоварени с хоризонтални сили и огъващи моменти".

***
София.
От 17.00 часа в зала 1 на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се състои премиерата на сборника от поредицата „Из архивите на ДС"
Държавна сигурност и разузнавателните служби на страните от Източния блок (1944-1989).

***
София.
От 18.00 часа в Националния археологически институт с музей БАН ще бъде открита археологическа изложба за периода Джомон (14 000 - 300 година пр. н.е.).

***
Белоградчик
От 11.30 часа, на сцената на Читалище „Развитие" Държавен куклен театър - Видин ще изнесе представлението си „Вълкът и седемте козлета".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Държавен куклен театър - Бургас ще бъде представен филмът "Лицата на Бургас".

***
Велико Търново.
От 15.00 часа в залата на Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" кандидатът за президент на коалиция „Движение 21 - НДСВ" Татяна Дончева ще изнесе пред студенти открита лекция на тема „Реформи в съдебната система". От 17.30 часа в залата на Община Велико Търново ще се състои среща с граждани.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в читалнята на РНБ „П.Р.Славейков" ще се състои представяне на новата книга на Теодора Колева „Милионер по назначение".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се състои откриване на изложба „Образ и подобие" - 77 автопортрета от колекцията на Николай Неделчев.

***
Гоце Делчев.
От 11.00 часа Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева и Георги Андонов ще открият саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност, който се намира в град Гоце Делчев, ул. „Бяло море". За 12.00 ч. е насрочена среща с жители и представители на бизнеса от региона, която ще се проведе в Международния бизнес център в града.
В 13.00 ч. заместник-министър Нанков и депутатите Даниела Савеклиева и Георги Андонов ще посеят село Мосомище, а от 15.00 ч. започват срещи с жителите на община Гърмен.

***
Девин.
От 13.00 часа в залата на читалището в град Девин кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев ще се срещне с обществеността от общината.

***
Казанлък
От 17.00 часа в Библиотека Искра ще бъде открита изложбата „Во славное имя болгарское - будители от казанлъшкия край".

***
Монтана
От 14.30 часа в Регионална библиотека „Гео Милев" срещи с ученици от I ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" на тема „Будители на нацията".

***
Разград.
От 10.30 часа, в зала 712 на Областна администрация, ще се проведе работна среща на Областния оперативен екип за разработване на Областна стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Област Разград.

***
Пазарджик.
В 10.30 часа, в зала „Архитектурен съвет" в сградата на Община Пазарджик, Агенцията по заетостта към Министерството на труда и социалната политика и Дирекция „Бюро по труда" - Пазарджик, организират трудова борса.

***
Пловдив.
От 10.00 часа Пловдивският апелативен съд ще разгледа жалбата на Венцеслав Караджов срещу определението на Пловдивския окръжен съд, с което е оставено без уважение искането му за изменение на взетата мярка за неотклонение „задържане под стража".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, кандидат-президентската двойка Камен Попов - Георги Неделчев ще дадат пресконференция.

***
Свищов.
От 12.30 часа в отдел „Изкуство" при Градска библиотека ще се проведе Час по музика с учениците от VII клас на ОУ „Филип Сакелариевич".

***
Свищов.
От 13.30часа в аудитория №10 в сградата на Стопанска академия „Димитър А. Цанов" - гр. Свищов ще се проведе публичната лекция на Н. Пр. г-н Кахтан Джанаби, Извънреден и пълномощен посланик на Ирак в България, на тема: „От Фалуджа до Мосул - цял Ирак свободен от терористичната организация ИДИЛ".

***
Смолян.
В 17.00 часа в „Ротари залата" на х-л „Кипарис Алфа" кандидатът за президент , издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев и Корнелия Нинова, председател на НС на БСП ще дадат пресконференция. В 18.00 часа ще се проведе общоградска среща с ген. Радев в Зала № 1 на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов" в града.

За участниците ще се представи спектакъла „Иванов" по Антон Павлович Чехов със специалното участие на Иван Ласкин в ролята на Иванов.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Държавна опера - Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Националния куклен театър ще бъде открита нова премиера „Нищото, дивата мравка, Адамиева".

***
Чепеларе.
От 10.00 часа в залата на х-л „Родопски дом" кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев ще с срещне с жители от общината.

***
Хасково.
В 15.00 часа в зала „Хасково" в сградата на общината ще бъдат подписани последните документи, с които стартира ремонта на училищата „Ш.Петьофи" и „Св.Ив.Рилски".

***
Шумен.
От 12.30 в залата на III-тия етаж на терапевтичния блок в „МБАЛ - Шумен" презентация за лечението в МБАЛ- Шумен с тромболиза на остър мозъчен инсулт ще направи д-р Ивайло Петров, началник на Отделението по нервни болести.