Информационен ден за финансиране на проекти в сектор „Телекомуникации” от Механизма за свързване на Европа
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Октомври 2016 13:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Информационен ден за финансиране на проекти в сектор „Телекомуникации” от Механизма за свързване на Европа

/КРОСС/ Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията организира информационен ден за сектор „Телекомуникации" от Механизма за свързване на Европа.
Отворени са четири конкурса по Работна програма 2016, като крайният срок за подаване на предложения за проекти е 15 декември 2016 г. Темите са Киберсигурност (Cyber Security), Електронно фактуриране (eInvoicing), Автоматизиран превод (Automated Translation) и Достъп до цифровите ресурси на Европейското културно наследство (Europeana).

В областта на киберсигурността, бюджетът е 12 млн. евро. Целта е да се подпомогнат общите услуги, осигурявани от националните екипи за незабавно реагиране при компютърни инциденти. Очаква се държавите-членки да ограничат икономическите и политическите щети от кибератаките, както и да намалят общите разходи за сигурност на цифровото пространство.

През 2016 г. ще се финансират с 2 млн. евро проекти в областта на достъпа до цифровите ресурси на Европейското културно наследство (Europeana) за създаване на нови тематични колекции.

За разработване на проекти за електронно фактуриране индикативният бюджет е 7 млн. евро, а за продължаване на изграждането на платформата за електронен превод - 6.5 млн. евро.