Руски учени откриха тайна нацистка база от Втората световна война в Арктика
Секция: ЛЮБОПИТНО
25 Октомври 2016 17:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руски учени откриха тайна нацистка база от Втората световна война в Арктика

/КРОСС/ Руски изследователи откриха в Арктика тайна нацистка база, изоставена по време на Втората световна война, съобщи Регнум Мистериозното място е разположено на отдалечения остров Земята на Александра на руска територия, на над 960 км от Северния полюс. Базата, създадена през 1942 г., след като Адолф Хитлер нахлува в СССР, е кръстена "Шацграбер" или "Търсач на съкровища".

Руските учени са открили запазени руини от бункери, документи и други артефакти. Открити са почти 500 артефакти, включително боеприпаси, военна техника и лични вещи. Също така сред тях са намерени и метеорологични обекти, което не е изненадващо, тъй като много нацистки бази в Арктика са били метеорологични станции. Вещите, изработени от метал, са замразнали, но тези, направени от пластмаса и кожа все още показват свастиките по тях. Германците са оставили артефактите след себе си, когато бягат на остров Александра - на 1000 мили от Северния полюс.

Предполага се, че по разпореждане на Хитлер тук през 1942 г. е изградена метеорологична станция, а през 1944 г., след като един от обитателите ѝ заболял тежко, след като ял месо от бяла мечка, станцията била изоставена.