Утре на места ще превали слаб дъжд
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Октомври 2016 20:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре на места ще превали слаб дъжд

/КРОСС/ През следващото денонощие ще бъде предимно облачно, в часовете преди обяд на места в котловините и низините с мъгла. Първоначално в северозападните райони, а по-късно през деня на места и в останалата част от страната ще превали слаб дъжд. Вятърът ще бъде слаб, предимно от североизток. Минимални температури между 8° и 13°. Максималните ще са в широки граници - от 11-12° в Дунавската равнина до 20-21° в крайните югозападни райони от страната.

През нощта срещу четвъртък валежите ще са на повече места. Такава е прогнозата за времето, съобщи за Агенция „Фокус" Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще доближи средното за месеца. Вечерта ще започне повишение.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. По-късно през деня на места по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 13°-15°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра - около 7°.В четвъртък североизточният вятър ще се усили до умерен и дневните температури ще се понижат. На места в страната ще превалява дъжд, в планините над 1800 метра - сняг. В петък със север-североизточен вятър застудяването ще продължи - дневните температури ще са едва между 7° и 12°, а минималните - между 3° и 8°. Ще бъде студено и предимно облачно. Преваляванията ще са главно в Западна България. В събота облачността ще се разкъса и ще намалее, над много райони временно до предимно слънчево. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°. Ще се усили вятърът от запад-северозапад и дневните температури ще се повишат.