Григор Димитров отпадна още в първи кръг на турнира в Базел
Секция: СПОРТ
25 Октомври 2016 21:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров отпадна още в първи кръг на турнира в Базел

/КРОСС/ 18-ият в света Григор Димитров претърпя поражение от ветерана Жил Мюлер със 7-6 (11-9), 4-6, 4-6 и напусна още в първи кръг турнира на твърди кортове в Базел с награден фонд 1,7 млн. евро.

В първия сет играта бе оспорвана, а в самия край Григор пропусна два сетбола в 12-ия гейм при сервис на Мюлер. После хасковлията поведе с 6-3 в тайбрека, но чак при осмия си сетбол в частта успя да пречупи съперника си, пише БГНЕС.

Вторият сет започна с ранен пробив на първата ни ракета и затвърждаването му. Мюлер успя да го върне в шестия гейм, а после поведе за първи път в мача (4-3). Григор отново сбърка на свой сервис в 10-ия гейм и Мюлер изравни резултата в мача.

В решителния трети сет при равенство 3-3 Григор поведе с 40-0 в седмия гейм, но пропиля три брейкбола и Мюлер дръпна с 4-3. За съжаление в тази част се повтори ситуацията от втория сет - при подаване на Григор съперникът му поведе с 40-15 и стигна до два мачбола, оползотвори втория от тях и сложи край на спора след 2 часа и 21 минути игра.

Представителят ни наниза 15 аса, а опонентът му също толкова. Двамата досега си бяха разменили по две победи и днес 33-годишния тенисист от Люксембург успя да поведе с 3-2 в преките двубои с Димитров.