Борисов е възложил на МВР и ДАНС да проверят всички приватизационни сделки на прехода
Секция: ИКОНОМИКА
26 Октомври 2016 13:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов е възложил на МВР и ДАНС да проверят всички приватизационни сделки на прехода

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов е възложил на МВР и ДАНС да проверят всички приватизационни сделки на прехода. Причина за това са тиражираните обвинения към него, свързани с раздържавяването на "Булгартабак". Проверката ще започне веднага след изборите, заяви премиерът.

По-рано днес в интервю за Нова телевизия председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, през 2007 г. е била отстранена от поста зам.-министър на икономиката, защото е казала "не" на продажбата на „Булгартабак" за 100 милиона. "Уволниха ме, дойде Бойко Борисов, продаде го за 100 милиона на същите хора." - заяви Нинова.

Премиерът отрече думите й. 

"Булгартабак" не е продаван от мен. Това, което са ми докладвали, беше: продаден от Агенция за приватизация. Шефът на тази агенция да разкаже за цялата сделка как е направена", заяви Борисов кат допълни, че сделката е наблюдавана от Трайчо Трайков."

Поради този казус, както и този с "Царските конюшни", който по думите на Борисов, бързо се забрави, премиерът разпореди ревизия на целия преход, на всички приватизационни сделки, за да стане ясно кой, кога и какво е продавал и на каква цена.