Дмитрий Медведев бе евакуиран заради пожар
Секция: Русия
26 Октомври 2016 14:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дмитрий Медведев бе евакуиран заради пожар

/КРОСС/ Руският премиер Дмитрий Медведев спешно бе евакуиран заедно с участниците в, провелия се днес форум "Открити иновации", по настояване на Федералната служба за охрана (ФСО), съобщи ТАСС.

По време на дискусиите, които се състояха в зала в московския иновационен център "Сколково", модераторът внезапно призовал всички присъстващи да напуснат помещението от съображения за сигурност.

Очевидци твърдят, че в залата се появила миризма на изгоряло, придружена от слаб дим. Оказало се, че на втория етаж на сградата, точно над залата, е възникнал пожар. По информация на руската информационна агенция, пламъците бързо са били потушени, а за да бъде прочистен въздухът, вентилацията била включена на пълни обороти.

Преди да бъде наредена евакуацията на премиера и останалите участници във форума, журналисти се оплакали от слабия интернет в залата и проблеми с мобилните мрежи. Малко след това се чул шум от етажа над залата, станало късо съединение, прехвърчали искри и токът на целия комплекс спрял за около 20 минути.

След като проблемите били отстранени, а въздухът в помещенията - пречистен, форумът бил възобновен.