Том Ханкс: Комунизмът изгони тъста ми от България
Секция: Шоубизнес
26 Октомври 2016 15:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Том Ханкс: Комунизмът изгони тъста ми от България

/КРОСС/"Тъстът ми е от България и е избягал от комунистите през 1949 г., след което е отишъл в Америка. Смята я за най-великата страна в света", заяви актьорът по време на пресконференция на 11-тото издание на кинофестивала в Рим преди дни.

Известен с чувството си за хумор, по време на изказването си той проговори на „лош английски", имитирайки бащата на съпругата си: "Америка из нъмбър уан, Америка из нъмбър уан, Америка из нъмбър уан!"

За неразбралите, Ханкс допълни, че тъстът му Хасан Ибрахимов смята Америка за велика страна: "Успял е да купи къща за семейството си само с бакшишите от бара, в който е работел."

Във връзка с живота на тъста си Ханкс споделя, че именно на него е посветен филма „Терминалът".

Хасан Ибрахимов е българо-мохамеданин и е баща на актрисата Рита Уилсън, която е женена за Ханкс. Израства в България, но след Втората световна война цялото му семейство емигрира в САЩ. Става американски гражданин през 1960-та година. Същата година приема православната вяра и сменя името си на Алън.

Съпругата на Ханкс също е със сменено име. Преди да се запише в паспорта като Рита, тя се е казвала Маргарита Ибрахимова. Родена е през 1956-та година в Калифорния. Двамата се женят през 1988-ма година и имат две деца.

Самият Том Ханкс пък е прословут не само с филмите, които снима, но и с веселия нрав, който демонстрира в ежедневието. Затова е любимец и на много от колегите си: