Станимир Стоилов изведе своя клуб Астана до трета поредна титла на Казахстан
Секция: СПОРТ
26 Октомври 2016 21:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станимир Стоилов изведе своя клуб Астана до трета поредна титла на Казахстан

/КРОСС/ Станимир Стоилов изведе своя клуб Астана до трета поредна титла на Казахстан. Днес в отложен мач отборът на българина завърши наравно 0:0 при гостуването си на Окзетпес (Кокшетау), което бе достатъчно на тима да си подпечата триумфа кръг преди края. Астана вече има преднина от четири точки от единствения си конкурент - Кайрат (Алмати) и вече е недостижим на върха.

Така Стоилов се затвърждава като един от най-успешните треньори в историята на страната с трета поредна титла. Единственият, който преди това е записвал подобно постижение е Владимир Муханов, който през 2007, 2008 и 2009 става шампион с Актобе.

Днес Астана можеше и да сепечели мача, но Рохер Каняс пропусна дузпа в средата на първата част. В момента отборът на Мъри е със 72 точки, докато Кайрат е с 68. В последния кръг тимът гостува на Иртиш (Павлодар), където наставник е друг българин - Димитър Димитров.

Така Мъри стана за пети път в кариерата си шампион като наставник. Освен трите титли на Казахстан Стоилов има и две с Левски - 2006 и 2007-а година.

Video:https://www.youtube.com/watch?v=6qV87NhSoXY