Днес стават ясни последните 1/4-финалисти за Купата на България
Секция: СПОРТ
27 Октомври 2016 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес стават ясни последните 1/4-финалисти за Купата на България

/КРОСС/Днес ще станат ясни имената на последните 3 отбора, които ще се класират на 1/4-финал за Купата на България. Предстоят още три интригуващи срещи от осминафиналната фаза, изпълнени с доста интрига.
Най-голям интерес предизвиква срещата между Ботев (Пловдив) и Нефтохимик. Двата тима се изправят един срещу друг в Коматево в 20:00 часа. Напоследък бургазлии са един от най-кадемлийските отбори за "канарчетата". Двата тима се срещнаха в турнира за купата за последно през сезон 2013/14 година и тогава пловдивчани убедително се класираха напред, а накрая стигнаха и до финала, макар там да загубиха от Лудогорец. Сега "жълто-черните" мечтаят да повторят доброто си представяне и отново да направят нещо запомнящо се в турнира.

В другия двубой двен Созопол домакинства на Пирин (Благоевград). Отборът от Втора лига е в прекрасна серия от 4 поредни победи и вярва, че може да продължи с добрите си игри и днес. В същото време "орлетата" лъкатушат в представянето си в елита и загубиха последните си две срещи, но се надяват да спрат пропадането и да спечелят сблъсъка край морето, с което да направят още една крачка напред в турнира.

Последната среща днес пък противопоставя отборите на Верея и Поморие. Тук на пръв поглед старозагорци са фаворит преди мача, но трябва да докажат това с добро представяне на терена. Верея е в неприятна серия от 5 мача без победа в първенството и домакините ще опитат да спрат пропадането си и да зарадват своите фенове с успех днес.

Купа на България, 1/8-финали:

16:00 часа:

Верея - Поморие

17:00 часа:

Созопол - Пирин (Бл)

20:00 часа:

Ботев (Пд) - Нефтохимик