Депутатите се захващат с картела при горивата
Секция: ПОЛИТИКА
27 Октомври 2016 10:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутатите се захващат с картела при горивата

/КРОСС/Депутатите запретват ръкави за проучването на още един казус - този с картела на горива между големите вериги у нас. Днес на първо заседание ще се събере.

Временна анкетна комисия за проверка на всичките данни, факти и обстоятелства, водещи до съмнения за изкривяване на конкуренцията на пазара на горива и до съмнения за злоупотреба с господстващо положение. Заседанието е от 14.30 ч. Депутатите ще проучат цялата информация за периода от 2008 г. до юли 2016 г. Като началото ще бъдат приети Вътрешни правила за работата и дейността на комисията.

В началото на месеца Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разкри публично, че шест вериги са се се споразумели за цените на горивата. По-късно от компаниите отрекоха.

Анкетната комисия за разследване на картела е една от трите, които парламентът създаде само в рамките на месец. По горещата и винаги актуална тема - АЕЦ "Белене", също беше създадена комисия. Такава ще има и за ситуацията в Мини-Бобов дол, която ще провери процедурата по отдаване на концесия на мините.