ПФ и "Атака" поискаха употреба на сила и оръжия срещу нелегалните мигранти
Секция: ПОЛИТИКА
27 Октомври 2016 11:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ПФ и "Атака" поискаха употреба на сила и оръжия срещу нелегалните мигранти

/КРОСС/ Опитите за нелегално преминаване на българските граници да бъдат предотвратени с всички възможни средства - водни струи, газови оръжия, гранати, бомби, физическа сила, при необходимост дори и с употреба на огнестрелно оръжие. Това поискаха лидерът на НФСБ Валери Симеонов и депутатите от Патриотичния фронт, "Атака", Народен съюз. Те внесоха в Народното събрание проекторешение, с което искат да се вземат категорични мерки, свързани с риска от бежански поток. Внасянето му е продиктувано от протеста на бежанците от лагера в Харманли, информира "24 часа".

Ние също ползваме държавни квартири, но никой не ни чисти стаите, възмути се Симеонов. Трябва да имаме категорична, твърда и безкомпромисна защита на българските граници, с всички средства, с които може да се предотвратят всякакви опити за преминаване извън КПП-тата, обясни Симеонов. Според него трябва да се увеличат правомощията на военнослужещите, а не те да са подчинени на Гранична полиция.

С промените в закона е предвидено и прилагането на по-широкомащабна сила, допълни лидерът на НФСБ. С камери и дронове няма да ги спрем, те влизат с оръжие, ножове, а нашите момчета не са добре въоръжени, каза и Магдалена Ташева от "Атака".

Патриотите се обявиха категорично против изграждането на нов бежански лагер у нас. Всички лагери да са от затворен тип и да бъдат извадени извън населените места, поискаха те. А всяко преобразуване на лагерите трябвало да се извършва със средства на Европа, а не на българския данъкоплатец. Правителството да пристъпи към спешно подписване на споразумение за реадмисия не само с Афганистан, но и с Ирак, Пакистан, държавите от Северна Африка, е разписани още в проекторешението на патриотите.

България не е разграбен двор, в който всеки да прави каквото си иска, каза Светлин Танчев от Народен съюз. И обясни, че е по-добре да се вземат превантивни мерки, за да не се стига до по-големи безредици. Няма такава фирма, която да е предложена или пробутват с решение на ПФ, заяви Симеонов по повод появилите се информации, че близки до него фирми изграждат оградата по границата в Турция. Изборът на фирми става от областните управители, допълни той. Бежанците могат да бъдат допуснати, но мигрантите нямат място тук. А 90% от случаите става въпрос за млади афганистанци, обясни Симеонов. Всички тези, които пристигат тук, го правят със съдействието на турската държава, допълни той.