Фалшива разходка в космоса взриви Фейсбук
Секция: ЛЮБОПИТНО
27 Октомври 2016 14:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фалшива разходка в космоса взриви Фейсбук

/КРОСС/ Милиони потребители на социалната мрежа вчера гледаха „на живо" предаване от Международната космическа станция. Заявената като, разходка в космоса, бе публикувана от няколко големи страници като UNILAD, Viral USA и INTERESTINATE. Това веднага събра милиони зрители, които с интерес следяха излизането на астронавтите в открития космос. Интересно се оказа, че цял ден на сайта на НАСА нямаше информация за подобна дейност да се извършва в орбитата около Земята.

Сайтът mashable.com се свърза с говорителя на космическата агенция и той потвърди, че тези дни не е имало излизане на астронавти извън МКС. До този момент винаги, когато има подобно събитие сайтът на НАСА и официалните му страници в социалните мрежи го обявяват и го предават на живо.

Оказа се, че това което бе излъчвано във Фейсбук вчера е запис от 2013 година. Тогава руските астронавти Олег Костов и Сергей Рязански могат да бъдат забелязани на кадрите носейки факлата за зимните олимпийски игри в Сочи.

По наблюдателните потребители дори видяха еднаквите кадри между предаваните „на живо" и тези от записа излъчен през 2013 година.

За всички, които се интересуват от МКС, могат да следят на живо излъчването на НАСА на този адрес: http://www.ustream.tv/channel/iss-hdev-payload

Източник: epicenter.bg