Васил Василев: СЕТА е поредната катастрофа, която ще се стовари върху икономиката ни
Секция: ПОЛИТИКА
27 Октомври 2016 15:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Васил Василев: СЕТА е поредната катастрофа, която ще се стовари върху икономиката ни

/КРОСС/Търговското споразумение между ЕС и Канада няма да донесе нито една реална полза за България. Това коментира в предаването „Добър ден, България" на Радио „Фокус" председателят на фондация „Братя Василеви" Васил Василев.

„Това е поредната катастрофа, която ще се стовари върху нашата държава, върху икономиката ни, върху земеделието ни и в крайна сметка върху народа", посочи той.

„Ние си даваме сметка, че най-важните решения за България се вземат от Брюксел и си задаваме въпроса, защо ги избираме тези хора в правителството, и в Народното събрание, след като не те вземат решенията", изтъкна Василев.

По думите му държавният ни суверенитет изчезва напълно, след като с влизането в сила на споразумението, не само Брюксел, но и всяка една от големите транснационални корпорации ще имат предимство пред българското законодателство. По повод съгласието на белгийската провинция Валония да подпише споразумението, след като първоначално отказваше, Василев коментира, че Валония е изтъргувала своето присъединяване към СЕТА.