„Пресичай безопасно с Боби и Кели“
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Октомври 2016 16:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Пресичай безопасно с Боби и Кели“

/КРОСС/ Героите Боби и Кели и техни популярни приятели пресекоха безопасно пешеходната пътека пред своя дом - замъка „Ла Рока" в София. Те показаха на децата какво поведение да имат на пътя и какви са основните правила за безопасно пресичане. Бате Енчо, в ролята на полицай, показа как организирана група трябва да пресича правилно и най-вече безопасно. Освен деца, в груповото пресичане взеха участие и певицата Теди Кацарова, актрисата Ирена Милянкова заедно с две от децата си, най-малката джаз изпълнителка Теа Николова, президента на италианската търговска камара г-н Марко Монтеки, ПР експерта Наско Лазаров и атрактивния папагал Роберта.
„Пресичай безопасно с Боби и Кели" е социална кампания, която има за цел да се повиши отговорността на пътя и така да бъдат намалени пътно-транспортните произшествия. Към тази кампания в края на миналата и началото на тази година бяха поставени фигури на Боби и Кели на пешеходни пътеки в градовете: Кърджали, Варна, Бургас, Козлодуй и село Крушовец. Предстои такива фигури да бъдат поставени и на пешеходната пътека пред техния дом Парк „Боби и Кели".

Героите Боби и Кели са посланници на безопасното пресичане в България, също така те символизират чистото и истинско приятелство между децата по света.