Патриотите отново в Пазарджик срещу радикалния ислям
Секция: ПОЛИТИКА
04 Ноември 2016 19:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Патриотите отново в Пазарджик срещу радикалния ислям

/КРОСС/Десетки автомобили се включиха в автошествие срещу религиозната омраза и радикалния ислям в Пазарджик, организирано от „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО".

Правят се опити да се радикализират хора сред българите-мюсюлмани. С влияния и средства от Близкия Изток тук се подменят техните ценности и у тях се възпитава чувство на противопоставяне спрямо останалите българи. Радикалният ислям е доказано опасна, агресивна и незачитаща човешките права и живот политическа идеология, взела немалко жертви на Стария континент. Наш дълг е да опазим България от него, заявиха представителите на патриотичните партии.

През есента на 2012 г. отправихме сигнал към обществото, че има опасност за конституционния ред в страната, че у нас се заражда радикален ислям, чийто последователи не желаят да живеят по нашите закони. Тогава бяхме наричани как ли не, сега - след надигналия се фундаментализъм в Европа, доказва се правотата ни, обясниха Красимир Каракачанов и Явор Нотев, кандидати за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО".

Каракачанов припомни, че патриотите в Народното събрание са внесли законови предложения, с които да се противодейства на опасността. Сред тях са промени в Наказателния кодекс, които дефинират радикалния ислям като забранена идеология, както и приетият закон, забраняващ покриването на лицето на публични места, станал известен като „закона за бурките".

В Пазарджик сме от 2012 г., когато започна делото срещу 13 имами, ислямски проповедници, обвинени в проповядване на религиозна омраза и антидемократична идеология. По време на последвалите заседания бяхме тук, за да подпомогнем спокойната работа на съда. Когато е застрашен редът и сигурността в държавата, обществото е длъжно да противостои и да покаже, че ще се защити, аргументира се организаторите на протеста.

Посещението на Красимир Каракачанов и Явор Нотев в Пазарджик продължи със среща-разговор с граждани в Младежкия дом, пред които те представиха Българската платформа, документът, който ще следват като президент и вицепрезидент.