Алексей Пушков: Победата на Тръмп е крайно неприятна за Меркел
Секция: СВЯТ
09 Ноември 2016 19:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Алексей Пушков: Победата на Тръмп е крайно неприятна за Меркел

/КРОСС/ "Победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ е крайно неприятно събитие за канцлера на Германия Ангела Меркел", написа в Twitter председателят на комисията на Съвета на Федерацията по информационна политика Алексей Пушков.

"Победата на Тръмп крайно неприятно събитие за Меркел. Тази победа ще повлия на Германия не в полза на канцлера. И острата линия по отношение на Русия също е под въпрос", отбеляза Пушков.

Резултатите на изборите показаха огромният разрив между управляващият елит на САЩ, стоящ зад Клинтън, и гражданите на страната. В това се състои и причината за победа на Доналд Тръмп.

"Руската карта" и плашенето с Путин не помогнаха на Клинтън, напротив, залагането й на конфликт с Москва предизвика страх и й изигра лоша шега.

Управляващият елит и медиите в САЩ дълго плашиха всички с Тръмп. Но повечето се страхуваха именно от Клинтън, убедени, че Хилари- значи война. Ефектът бумеранг.

Сега нервничат и в НАТО. При управлението на Обама алиансът се превърна в департамент от администрацията на САЩ, Тръмп се отнася скептично към НАТО, с победата на Тръмп и Столтенберг е сред загубилите.