Само в Брегово за денонощие са задържани 125 мигранти
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Ноември 2016 17:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Само в Брегово за денонощие са задържани 125 мигранти

/КРОСС/ Граничари от Брегово задържаха 52 чужди граждани в два микробуса близо до българо-сръбската граница, съобщи МВР.

Снощи, към 23:00 часа, граничен патрул видял в землището на село Градец два товарни микробуса - "Рено Мастер" и "Мерцедес Спринтер", движещи се към границата.

Шофьорите се опитали да попречат на проверката. Те слезли от автомобилите и побягнали към близката гориста местност. Задържан е шофьорът на реното, 42-годишен български гражданин. В товарния отсек на автомобила му са открити 29 чужди граждани.

Мерцедесът се оказал със заключена товарна част. Отвътре се чували гласове на хора. Граничните полицаи разбили ключалката и от микробуса излезли още 23 чужденци. По първоначални данни, чуждите граждани в двата автомобила са от Афганистан и Пакистан. Те са задържани в Граничното управление в Брегово заедно с единия от шофьорите, а другият се издирва. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура във Видин.

Общо 125 чужденци през последното денонощие са задържани при опит да преминат незаконно българо-сръбската граница само от граничните полицаи от ГПУ - Брегово.