Първи концерт и три отпаднали банди в следващия епизод на “Голямото рок междучасие” по БНТ1
Секция: ЛЮБОПИТНО
21 Ноември 2016 13:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първи концерт и три отпаднали банди в следващия епизод на “Голямото рок междучасие” по БНТ1

/КРОСС/ Първият концерт на ученическите банди в „Голямото рок междучасие" предстои тази сряда (23-ти ноември) от 21:00 часа. Тринадесетте групи ще се изправят с равни шансове в своята решителна рок битка по БНТ1. В миналия епизод музикалният продуцент на шоуто Димитър Кърнев постави задача да се подготви кавър версия на класическа българска песен и предостави възможността участниците сами да изберат любимо парче.

Преди всяко изпълнение зрителите ще видят през каква подготовка преминават младите музиканти и колко усилия и концентрация са нужни за първия концерт на шоуто. Рок надпреварата ще бъде оспорвана, а залогът голям, защото след първия концерт ще отпаднат три банди.

Изпълненията на живо ще бъдат оценявани от четиричленно жури. В него се включи басистката на легендата Моби - Светлана Василева - Eliason. Тя е една от малкото българи със сериозен пробив в световния шоу бизнес. Освен действащ музикант, Светлана е преподавател и в два престижни музикални колежа - Institute of Contemporary Music Performance и London College of Music. В свои итервюта Моби е разказвал, че познава добре България, благодарение на нея, а зрителите на БНТ1 ще имат възможността да научат повече за таланта на Светлана Василева - Eliason само в „Голямото рок междучасие".

Останалите трима журиращи бяха членове и в селекционната комисия - поп-културната икона Ивайло Нойзи Цветков, най-разпознаваемият тембър в българския музикален ефир - журналистът Васил Върбанов и фронтменът на едно от последните явления на българската сцена - Jeremy? - Ерсин Мустафов.

Авторитетното жури ще оценява участниците по обичайния за всяко българско училище начин - по шестобалната система. Три от конкуриращите се банди, които получат най-ниска обща оценка, ще трябва да си тръгнат още в сряда вечерта.

Гледайте „Голямото рок междучасие" всяка сряда от 21:00 часа по БНТ1 и на повторение в събота от 20:00 часа по БНТ HD!