Пуснаха водното оръдие срещу протестиращите мигранти в Харманли
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Ноември 2016 21:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пуснаха водното оръдие срещу протестиращите мигранти в Харманли

/КРОСС/Към 20.20 ч. тази вечер силите на реда задействаха водното оръдие срещу демонстрантите от бежанския център в Харманли.

На място пристигнаха и допълнителни сили на жандармерията, съобщава БНТ.

В 20.30 ч. обаче пресцентърът на МВР излезе със съобщение, в което се твърди, че "няма ескалация на напрежението в РПЦ - Харманли"

"Сред настанените в Регистрационно-приемателния център в Харманли има епизодични прояви на недоволство. Няма ескалация на напрежението. На място са разположени достатъчно полицейски сили, които при необходимост да се намесят и да въдворят ред" - твърдят от пресцентъра на МВР.

Бежанският център в Харманли днес следобед се превърна в бойно поле, а кадрите, които пристигат от там, свидетелстват за бунт, който досега не се е случвал у нас.

Стотици мигранти построиха набързо барикади от дървета, запалени гуми и кофи за боклук и влязоха в директен сблъсък с полицията и жандармерията.

За да поддържат огъня и да държат надалеч силите на реда, демонстрантите изнесоха от сградата дюшеци, столове, мебели. Наложи се служителите в бежанския център да бъдат изведени на безопасно място.