“От любов към живота – Avon срещу рака на гърдата“отличена за най-добра дарителска програма в конкурса „Най-голям корпоративен дарител”
Секция: ЛЮБОПИТНО
25 Ноември 2016 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
“От любов към живота – Avon срещу рака на гърдата“отличена за най-добра дарителска програма в конкурса „Най-голям корпоративен дарител”

/КРОСС/Кампанията „От любов към живота - Avon срещу рака на гърдата" спечели отличието „Най-добра дарителска програма" в конкурса „Най-голям корпоративен дарител" на Българския дарителски форум. Това е вторият приз в тази категория от престижния конкурс, като програмата беше отличена с награда и през 2013 г. Отличието беше връчено от победителите в категорията от предходната година на Аделина Павлова, бранд мениджър на Avon България.

„Ние в Avon стоим зад кампанията вече 15 години, като тя не само продължава да бъде емоционално заредена, но и я надграждаме всяка година. В последните две години решихме да сменим фокуса, за да бъдем още по-полезни и в още по-голяма помощ на жените с рак на гърдата. Привлякохме и нов партньор, в лицето на вдъхновяващите дами от Фондация „Една от 8", благодарение на които успяхме да се доближим до проблемите и да предоставим директна помощ на засегнати от болестта жени", сподели Аделина Павлова. „Тази награда е признание и за усилията и отдадеността на нашите Представители, които са в сърцето на кампанията, техния ентусиазмът и всеотдайност я правят толкова успешна", добави още г-жа Павлова.

През 2015 г. „От любов към живота" цялостно промени курса на финансовата си подкрепа и започна да работи не само за превенция, но и в помощ на жените с рак на гърдата в България, като не само не загуби дългогодишните поддръжници на инициативата, но и привлече нови такива. Ефектът от това се измерва най-вече в сумата на набраното дарение в размер на 100 000 лв., връчено на новия партньор - Фондация „Една от 8" в края на октомври 2015 г.

С дарената сума програмата осигури през 2016 г. безплатни психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата и техните близки; практическа и информационна подкрепа по време на лечението и във всеки един етап, в който е необходима; безплатни прегледи за рак на гърдата. Именно по този начин кампанията осигурява реална помощ за жените с рак на гърдата, има възможност да върне самочувствието на близо 4000 жени и да помогне на семейството и приятелите им да преминат през трудния процес на възстановяване. Всичко това става възможно благодарение на обединените усилия на представители и клиенти на Avon, които 15 години приемат като лична каузата и подкрепят битката срещу рака на гърдата с покупка на благотворителен продукт, а 100% от печалбата от всеки един от тях се дарява.
Кампанията „От любов към живота" е носител на още една награда от БДФ, спечелена през 2012 г. в категорията „Най-прозрачна дарителска програма". През годините инициативата е отличавана с още 17 български и международни приза.