Световноизвестният журналист Макс Фостър гостува „Денят започва с култура“
Секция: КУЛТУРА
29 Ноември 2016 09:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Световноизвестният журналист Макс Фостър гостува „Денят започва с култура“

/КРОСС/Световноизвестният журналист от CNN Макс Фостър прие поканата на „Денят започва с култура" да бъде специален гост в предаването утре (30-ти ноември). В минутите след 9:15 часа зрителите на БНТ1 ще имат възможността да видят за първи път на живо в българския телевизионен ефир едно от най-разпознаваемите лица на съвременната журналистика. В условията на все по-сложни глобални проблеми, водещите Александра Гюзелева и Николай Колев ще обсъдят със звездата на CNN как медиите влияят при отразяването на новините и какви са неговите виждания за отговорността и предизвикателството да бъдеш обективен журналист.

Сутрешния културен слот на БНТ1 e познат на зрителите като запазена територия за задълбочен анализ на случващото се в медиите и обществото. Затова разговорът ще обхване повече аспекти на журналистическата професия - от изкушението на всяка телевизия да бъде първа в отразяването на горещите събития до почтеността и възпитанието на лични професионални критерии.

Макс Фостър е дългогодишен водещ на CNN и кореспондент на глобалната медия в Лондон. В професионалната му биография присъстват емблематични интервюта с всички живи премиери на Великобритания. След като отразява през 2011 година сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, Фостър получава и още една титла - Royal Correspondent - и се сдобива с правото да придружава кралската двойка и принц Хари при техните задгранични визити. Фостър има десетки среща и с изявени творци и представители на съвременното изкуство. Той е един от първите журналисти, който проследява развитието на движението за улично изкуство.