Светла Боянова от Агрион Финанс бе наградена в категорията „Земеделие” на конкурса Мистър и Мисис Икономика
Секция: ИКОНОМИКА
01 Декември 2016 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Светла Боянова от Агрион Финанс бе наградена в категорията „Земеделие” на конкурса Мистър и Мисис Икономика

/КРОСС/ Изпълнителният директор на финансиращото дружество „Агрион Финанс", част от „Агрион", Светла Боянова получи награда за принос в развитието на сектор Земеделие в конкурса Мистър и Мисис Икономика 2016. Най-престижните бизнес награди на България бяха раздадени на стилна церемония в столичния хотел "Маринела". 38 предприемачи бяха номинирани от членове на КРИБ, а Управителният съвет избра победителите.За втора поредна година конкурсът се организира от най-голямата работодателска организация у нас - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и списание "Икономика". Награди бяха раздадени в 10 категории, а КРИБ и "Икономика" връчиха и още 4 специални приза. Огнян Донев, председател на Съвета на директорите на "Софарма", е носителят на наградата "Мистър Икономика" за 2016 година. Призът "Мисис Икономика" Светла Лесова получи от Мариета Захариева - изпълнителен директор на Агенцията за малки и средни предприятия.
„Агрион Финанс" е специализирано дружество за отпускане на кредити и лизинг, регистрирано в БНБ като финансираща институция. Компанията предлага инвестиционни кредити, кредити за оборотни средства и лизинг за покупка на земя. Всички финансови продукти са изцяло съобразени с нуждите на фермерите. „Ще продължим да работим със същата упоритост и професионализъм за развитието на модерното земеделие. Вярваме в потенциала на този сектор и сме готови да го подкрепим", заяви Светла Боянова при получаването на приза. Основното обезпечение, което приема компанията е земеделска земя. Кредитите й покриват до 80% от нейната пазарна оценка и 100% при лизинга. На практика това означава, че фермерите могат да се сдобият с още земя без да инвестират свои средства. „Агрион Финанс" не събира такси за кандидатстване и разглеждане на документи. Не са необходими и съдлъжници и поръчители, нито залагането на допълнителни активи като къщи, апартаменти и т.н.
„Земеделците имат нужда от прогнозируемост на разходите и по-малко бюрокрация. Ние стъпваме на утвърдения си бизнес модел и опит от създаването и управлението на портфолио от земя и услуги на компанията майка Агрион. Затова условията ни за кредитиране и лизинг са много по-адекватно съобразени с нуждите и реалността на бизнеса на земеделските производители и вярвам, че именно това е в основата на нашия успех. Опитът на екипа ни от специалисти и познанията за пазара ни дава възможност да предлагаме работещи финансови решения на фермерите", каза още Светла Боянова.