Сътрудничеството между Русия и САЩ по глобалните въпроси е в интерес на целия свят
Секция: Русия
01 Декември 2016 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сътрудничеството между Русия и САЩ по глобалните въпроси е в интерес на целия свят

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин заяви, че страната му е готова да участва в разрешаването на световните и регионалните проблеми там, където тази намеса е необходима, предава РИА Новости. Изявлението бе по време на обръщението на държавния глава пред Федералното събрание.

„Ние разбираме мащабите на своята отговорност и наистина искрено сме готови да участваме в разрешаването на глобалните и регионални проблеми, разбира се там, където нашата намеса е уместна, искана и необходима", обясни Путин.

Той отбеляза, че Русия разчита на обединените усилия със САЩ в борбата срещу международния тероризъм. „Русия е готова да си сътрудничи с новата американска администрация. Важно е да се нормализират и да започнат да се развиват двустранните отношения на равноправна и взаимноизгодна основа. Сътрудничеството между Русия и САЩ в решаването на глобалните въпроси и регионалните проблеми отговаря на интересите на целия свят. Имаме обща отговорност към гарантирането на международната сигурност и стабилност", уточни Путин.

„Бих искал да подчертая, че опитите да се пречупи стратегическия паритет е крайно опасен и може да доведе до глобална катастрофа, това не трябва да се забравя и за секунда", допълни руският президент.