ЦСКА-София надигра домакина "Нефтохимик" с 2:0
Секция: СПОРТ
01 Декември 2016 20:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЦСКА-София надигра домакина "Нефтохимик" с 2:0

/КРОСС/ Временният старши треньор на ЦСКА Стамен Белчев дебютира с победа начело на "червените" след успех с 2:0 като гост на Нефтохимик в последен мач от 16-ия кръг на Първа лига.

ЦСКА спечели след два колумбийски гола в началото на второто полувреме на Рафаел Перес и Густаво Кулма.

С победата "червените" си върнаха третото място в класирането с 28 точки, 15 по-малко от лидера Лудогорец.

Преди началото на мача футболистите на ЦСКА почетоха паметта на бившия играч на "червените" Фелипе Машадо, който загина в самолетна катастрофа. "Армейците" излязоха на терена с черни тениски с надпис: "ЗАВИНАГИ ЕДИН ОТ НАС! FORCA CHAPE" и лика на загиналия футболист. Двубоят започна с едноминутно мълчание.

Стамен Белчев, който пое отбора на ЦСКА след оставката на Едуард Йорданеску, направи някои промени в състава, като остави на пейката Диого Виана и пусна в игра младите Кирил Десподов и Никола Колев.

И двата отбора трудно създаваха голови положения през първата част.

Нефтохимик можеше да поведе в 20-а минута, но Мариян Огнянов се засуети в наказателното поле и не успя да нанесе завършващ удар.

Веднага след подновяването на играта Венцислав Христов пропусна да вкара за домакините, като от чиста позиция стреля в аут.

Три минути по-късно Преслав Йорданов стреля от движение за ЦСКА, но вратарят на Нефтохимик Янко Георгиев изби в корнер. При неговото изпълнение Рафаел Перес се извиси в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата - 1:0 за ЦСКА.

В 59-а минута Густаво Кулма вкара втори гол за гостите. Колумбиецът проби през центъра и след двойно подаване с Преслав Йорданов прати топката покрай вратаря за 2:0.

Арсенио Нунеш направи пропуск за ЦСКА в 70-а минута, когато получи извеждащ пас от резервата Милчо Ангелов, но не успя да засече топката в мрежата.

Източник: БНР