Борисов: Имам смъртни присъди от международни босове, вие искате да ме направите пушечно месо. Путин ще ми бронира една "Лада Нива"
Секция: ПОЛИТИКА
02 Декември 2016 12:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Имам смъртни присъди от международни босове, вие искате да ме направите пушечно месо. Путин ще ми бронира една "Лада Нива"

/КРОСС/ Трябва да се управлява тогава, когато си спечелил изборите, ако един ден народът пак прецени - ние сме готови.

Това каза премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, след като върна на президента мандата за съставяне на ново правителство в рамките на 43-то Народно събрание.

"Ние поехме ангажимент и считам, че в политиката трябва да има и морал, трябва да има достойнство. Трябва да се управлява тогава, когато си спечелил изборите - имаш и самочувствието, че това, което правиш е най-правилното. Демокрацията е най-ценното нещо и когато народът дава правото кой да управлява и народът го взима. Ако един ден пак прецени - сме готови, на нашите места сме си", каза още Бойко Борисов.

Борисов коментира и случая с джиповете, които след скандала с поръчката им от горските стопанства, се оказаха предоставени на Националната служба за охрана.

Обещавам, следващия път, когато стана премиер, ще поръчам в Русия една "Лада Нива" да ми бронират. И ще се возя с нея. Защото имам смъртни присъди, издадени от международни босове. Но, вие искате да ме направите пушечно месо. Добре, ще поема този риск" - каза той. 

"Ще се возя на "Лада", обещавам, "Нива", бронирана в Москва, президентът Путин няма да ми откаже да ми я бронират, за да сте доволни и да бъдем унизени", заяви Борисов и препоръча на журналистите да видят в какви автомобили се вози сега бъдещият президент Румен Радев и какви коли са поръчани специално за него след встъпването му в длъжност.