Dell пусна на пазара високопроизводителен четириядрен Wyse 5060
Секция: Технологии
02 Декември 2016 15:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Dell пусна на пазара високопроизводителен четириядрен Wyse 5060

/КРОСС/ Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на унифицирани решения за комуникация като Skype for Business, тънкият клиент Wyse 5060 предоставя гъвкавостта, ефективността и надеждността, които организациите изискват за техните облачни среди, съчетани с превъзходно потребителско преживяване, което е необходимо на служителите.

Със своите над 430 патента, присъдени за иновации в областта на облачните компютърни услуги, дизайн на тънки клиенти, управление и сигурност, Dell е експертът в клиентска виртуализация и води клиентите по пътя им към дигитална трансформация във виртуализирани среди, независимо дали това се случва в частния, публичния или хибридния облак. Dell е лидер при намаляването на разходите и сложността на десктоп виртуализацията, като същевременно предоставя по-добра производителност и улеснява повече от всякога планирането и внедряването на инфраструктура за виртуални десктоп машини. Тънкият клиент от корпоративен клас може лесно да бъде мащабиран за внедряване на десетки хиляди устройства и предлага ниска цена на притежание, като намалява разходите на ИТ администраторите за постоянно управление и поддръжка.

"Днешният служител в индустриите на знанието изисква достъп до високоефективни, мощни системи и инструменти, които им позволяват да работят по новаторски начин, да си сътрудничат и споделят информация в надеждна среда," каза Стийв Лала, старши вицепрезидент, Commercial Client Software & Solutions в Dell. "Нашият нов Wyse 5060 четириядрен тънък клиент предлага производителността и възможностите, от които служителите работещи във виртуализирани десктоп среди се нуждаят, в съчетание с ниска цена за закупуване и лесно управление, от което се нуждаят ИТ отделите."

Тънкият клиент Wyse 5060 има AMD 2.4GHz четириядрен процесор, който поддържа до 8GB RAM и 64GB флаш памет, с до 30% по-висока производителност в сравнение с предишното поколение от този вид настолни машини. Още допълнителни функции:

• Поддръжка на широк спектър от операционни системи: Wyse 5060 е наличен с избор на операционна система, давайки на потребителите възможността да конфигурират спрямо специфичните им изисквания. При пускането на продукта на пазара 5060 може да бъде закупен с Wyse ThinOS софтуер от Dell или Windows Embedded Standard (WES) 7p. В началото на 2017 г., ще има налично обновяване към Windows 10 IoT, което ще се предлага за WES потребители, а тогава 5060 ще се предлага и Wyse ThinLinux.
• Иновации в сигурността: С тънкия клиент Wyse 5060 Dell предлага повече от един слой за сигурност. Устройството включва вграден чипсет модул Trusted Platform Module (TPM) с възможност да разпознава дали системната сигурност е била нарушена при съхранението на ключове за криптиране, сертификати и пароли. На софтуерно ниво, софтуерът Wyse ThinOS е ултра надеждна операционна система със защита от вируси, чиито API са непубликувани. За всички, желаещи Windows-базиран клиент, организациите могат да се възползват от допълнителен слой на сигурност благодарение на Dell Data Protection | Threat Defense, който предоставя модерна защита от заплахи срещу 99% от изпълнимите файлове от злонамерен софтуер .
• Солидна свързаност: За гладко потребителско преживяване и висока продуктивност, от които се нуждаят днешните служители в индустриите на знанието, този тънък клиент поддържа двойни 4K (3840x2160) монитори и предлага множество опции за свързаност със своите шест USB порта, два от които са USB 3.0 за включване на периферни устройства, изискващи по-високи скорости на трансфер, жично свързване към мрежа или безжично 802.11 a/b/g/n/ac.
• Лесна управляаемост: Dell предлага пълна гама от инсталируеми и отдалечени опции за управление от корпоративен клас, които могат да се мащабират до десетки хиляди устройства. Чрез Wyse Device Manager, ИТ екипите могат да улеснят отдалеченото конфигуриране и управление на политики на корпоративни или клиентски устройства - включително тънки и нулеви клиенти, iOS и Android устройства - чрез една единствена, интуитивна конзола.

Wyse 5060 е съвместим с всички основни софтуерни брокери за виртуализация, включително Citrix XenDesktop, Microsoft RDS и VMware Horizon. Отдалеченият протокол VMware Blast Extreme също се поддържа на WES и ThinLinux-базираните версии.

ThinOS 8.3.1 предлага на клиентите по-голям избор в Citrix zero клиенти
Потребителите на Dell клиенти с облачни услуги имат по-голяма гъвкавост как и къде да внедрят тънките решения в рамките на техните Citrix среди. Тънките клиенти на ThinOS 8.3.1 Wyse могат да бъдат внедрени като нулеви клиенти в рамките на Citrix инсталацията. Много Dell потребители използват понастоящем Wyse Xenith клиентски машини в своите Citrix среди и това им дава възможността гладко да внедряват ThinOS-базирани тънки клиенти от следващо поколение в съществуващите им Xenith инфраструктури без да губят от функционалността и възможностите, които са определящи за потребителското преживяване на Citrix нулевите клиенти.

Наличност
Тънките клиентски машини Wyse 5060 ще бъдат налични от Dell и чрез Dell PartnerDirect партньори и дистрибутори в САЩ и избрани страни по света от 13-ти декември 2016 г.