Разследват Кристиано Роналдо и Жозе Моуриньо за укриване на данъци
Секция: СПОРТ
03 Декември 2016 10:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разследват Кристиано Роналдо и Жозе Моуриньо за укриване на данъци

/КРОСС/Нападателят на "Реал Мадрид" Кристиано Роналдо е заподозрян в укриване на данъци на стойност 150 млн. евро, съобщи Spiegel. Немският вестник е едно от 12-те европейски издания, които са част от Футбол Лийкс, чиято цел е да разобличи противозаконните финансови действия в съвременния футбол.

Според Spiegel Роналдо, по схема, изработена от неговия агент Жорже Мендеш, е укрил данъците чрез офшорки, разположени на Британските Вирджински острови. В публикацията се отбелязва, че подобна схема е използвал и друг клиент на Мендеш - мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо, който се е опитал да укрие доходи в размер на 12 млн. евро.

Заподозрени са още няколко известни футболисти - Месут Йозил, Пепе, Рикардо Карвальо, Хамес Родригес и Радамел Фалкао. Всички те, без Йозил са клиенти на влиятелния португалски мениджър Жорже Мендеш, който е разработил схемата за тази афера. Компанията на Мендеш Gestifute реагира незабавно с прессъобщение, в което опровергава съпричастността на Роналдо и Моуриньо в данъчни измами.