Кобрата срази Нигерийския кошмар за интерконтиненталната титла на WBA
Секция: СПОРТ
04 Декември 2016 10:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кобрата срази Нигерийския кошмар за интерконтиненталната титла на WBA

/КРОСС/Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев постигна нов връх в кариерата с победата над Самюел Питър - Нигерийския кошмар, която тази вечер зарадва 12 000 в "Арена Армеец".

Мачът бе първи на родна земя за Кобрата. Той излезе на ринга под звуците на каба гайди и наметнат с ямурлук, вместо традиционния лъскав боксов халат. Двубоят продължи само три рунда. Питър получи контузия в десния лакът, а и понесе доста тежки удари. Така реферите отсъдиха технически нокаут в полза на Кобрата и мачът беше прекратен преди четвъртия рунд.

"Просто се предаде, защото не искаше да бъде нокаутиран предвид разликата в класите ни, която е 100 пъти в полза на мен", заяви след мача Кубрат, който освен интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация, спечели и втора възможност в седемгодишната си кариера да бъде официален претендент за пояса на една от другите организации - Международната боксова федерация.

Преди този мач той бе номер 2 в ранглистата и след успеха почти сигурно ще се изкачи с една позиция и ще получи шанса да предизвика шампиона - Антъни Джошуа, на когото предстои доброволна защита след седмица срещу американеца Ерик Молина в Манчестър.

Така Пулев (23 победи, 12 с нокаут и 1 загуба) продължава с успешното си завръщане на след единственото, но и най-горчиво поражение в своята кариера. Той беше пометен от Владимир Кличко през ноември 2014-а в Хамбург, но след това направи доста промени.

Най-важната беше работата с прочутия немски специалист Ули Вегнер, спечелил множество световни титли като треньор. На ринга Пулев спечели три мача след загубата от украинската звезда. Най-ценният успех беше през май, когато се справи с Дерек Чисора след 2:1 съдийски гласа. С този успех той за втори път стана европейски шампион.Опитът на Самюел Питър (36 победи, 29 с нокаут и 5 загуби) да съживи кариерата си пропадна.

Следващият мач на Пулев може отново да е в България. За това намекна промоутърът Кале Зауерланд, който остана доволен от ентусиазма на родната боксова публика. Треньорът Ули Вегнер пък обеща да помогне на Кобрата не просто да се бие за титлата, а да я спечели.