Момчил Неков води в Брюксел победители в евросъстезание
Секция: СВЯТ
05 Декември 2016 11:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Момчил Неков води в Брюксел победители в евросъстезание

/КРОСС/ Двудневно обучение на тема „История и институции на Европейския съюз" се проведе в Пловдив под патронажа на евродепутата Момчил Неков. Десетки младежи премериха своите визии, идеи и знания и в оспорвано състезание, а отборът-победител спечели посещение в Брюксел.
Инициативата на младежката организация (МО) на БСП в Пловдив събра десетки младежи, които участваха в дискусия по темите: „Същност и история на ЕС", „Институции на ЕС" и „Възможности пред младите в ЕС". Водещ на първия модул беше Камен Тодоров от екипа на евродепутата Момчил Неков, а на втория - Теодора Халачева - общински съветник и председател на МО в БСП в Пловдив.
След края на обучението и дискусиите, младежите, разделени в 5 отбора, участваха в оспорвано състезание с въпроси за Евросъюза. Те писаха и есе на тема „ЕС и бежанците - начини за справяне с кризата", което формира част от оценката за представянето им на форума. Журито в състав Момчил Неков, Теодора Халачева, Красимир Карамфилов - юрисконсулт на „НЕК" Пловдив и член на градския съвет на БСП Пловдив, и Камен Тодоров избра тима-победител. Отбор „Правистите" в състав Иван Кърчев, Илия Илиев, Драгослава Кръстева, Лейла Адемова и Елеонора Димитрова надделяха над останалите младежи и спечелиха посещение на Европарламента в Брюксел. Там те ще се запознаят на място с работата на Момчил Неков, както и с функционирането на институциите на Европейския съюз.