Петър Божилов със злато от Гран при по плуване в Гърция
Секция: СПОРТ
05 Декември 2016 12:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Божилов със злато от Гран при по плуване в Гърция

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" Петър Божилов направи изключително силно представяне на международния турнир по плуване „Александрия", който се проведе от 02 до 04 декември на 50-метровия басейн в Кавала, Гърция.
16-годишният столичанин грабна златото в дисциплината 200 метра свободен стил с време 1:56.01 мин. Към това Пепи добави и сребърно отличие на 1500 метра свободен стил, където завърши с време 16:35.17 мин.
Освен това покри и норматив за участие на турнир „Мултинешънъл" в Гърция на 400 метра свободен стил. Той записа 4:02.04 мин. още в сериите, но поради натрупана умора не се яви на финала.

Другият Спортен талант на „Еврофутбол" в плуването - Иван Алмаджиев, се класира във финалите на трите дисциплини, в които участва. 15-годишният пловдивчанин направи 25.99 сек и е 6-ти на 50 метра бътерфлай. 25.03 сек му бяха достатъчни за 8-то място на 50 метра свободен стил, а на 100 метра бътерфлай постигна 59.44 сек, което го нареди 11-ти.

Безапелационно представяне направи и друг наш спортен талант, но в художествената гимнастика. Боряна Калейн е първа в многобоя и на отделните уреди - обръч, топка и лента от международния турнир „Академик уинтер къп", който се състоя на 03-04.12.2016 г. в София. В него взеха участие момичета от всички възрастови групи и категории.

Спортният талант на българския букмейкър - Виктория Радева, пък грабна наградата за най-добре представилата се жена на 2-ия шахматен мемориал "Юлиян Радулски" , който се проведе в парк хотел "Санкт Петербург" в Пловдив в неделя. Състезанието бе организирано от Шахматен клуб „Чесбомб" и в него взеха участие 62 шахматисти в „А" турнир и 61 деца до 12 г. в „Б" турнир.

Медийни партньори са: сайтовете sportal.bg, dir.bg, gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, actualno.com, sportlive.bg, winner.bg, вестниците „Еврофутбол" и „Марица", агенция КРОСС, телевизиите ТВ7, News7 и Канал 3, както и радиата Дарик и БНР.

Програма „Спортни таланти" е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол" - „Печелиш и помагаш", който стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 20 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.