Ремонт стеснява за 10 дни магистрала "Тракия" при Чирпан
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Декември 2016 21:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ремонт стеснява за 10 дни магистрала "Тракия" при Чирпан

/КРОСС/От утре движението по АМ „Тракия" в района на Чирпан ще е двупосочно по едно платно, съобщи АПИ. През първия етап от ремонтните дейности ще се ограничи преминаването по пътната връзка Свиленград - Бургас на АМ „Марица".
Движението по „Тракия" в района на Чирпан ще се извършва двупосочно по едно платно от 169-ти до 171-ви километър поради извършване на ремонтни дейности. Те ще бъдат изпълнени по нова, експериментална технология, която позволява да се работи при настоящите метеорологични условия. Целта е ремонтните работи да завършат в максимално кратък срок. Индикативният срок е 16 декември.
През първия етап от ремонтните дейности ще се ограничи движението по платното за Бургас на АМ „Тракия" от 169-ти до 171-ви км. Трафикът ще преминава двупосочно в платното за София. Ще се ограничи движението и по пътната връзка Свиленград - Бургас на АМ „Марица", поради вливането й в участъка от АМ „Тракия", който ще бъде ремонтиран. Пътуващите по АМ „Марица" в посока Бургас е необходимо да продължат по АМ „Тракия" в посока Пловдив и при пътен възел „Шишманци" /150-ти км/ да преминат в платното за Бургас.
Алтернативен маршрут за пътуващите по АМ „Марица" в посока Бургас е при пътен възел „Димитровград" да продължат по път I-5 Хасково - Стара Загора до включването в АМ „Тракия" при 208-ми км - п.в. „Стара Загора".
След приключване на ремонтните дейности в платното за Бургас ще се ограничи движението в посока София на АМ „Тракия" от 169-ти до 171-ви км и трафикът ще се пренасочи двупосочно в платното за Бургас.