Ген. Кирчо Киров: Разпространението на невярна информация може да създаде напрежение между българските граждани и мигрантите в бежанските центрове
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Декември 2016 22:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ген. Кирчо Киров: Разпространението на невярна информация може да създаде напрежение между българските граждани и мигрантите в бежанските центрове

/КРОСС/Разпространението на невярна информация може да създаде напрежение между българските граждани и мигрантите в бежанските центрове. Това заяви пред „Фокус" ген. Кирчо Киров, бивш началник на Националната разузнавателна служба, по повод разпространяваната в чужди медии информация, че афганистанци във Великобритания готвят терористичен акт в България, който е провокиран от размириците в Харманли.

„Всичко това по никакъв начин не способства за създаването на обстановка на толерантност и разбирателство, на възприемане на чуждия и от едната, и от другата страна. С такава информация трябва да се борави много внимателно с отчитане на източниците, от които тя постъпва.В условията, в които живее нашата страна и на фона на глобалната криза и глобално разпространение на тероризма от всякакъв характер, в никакъв случай не трябва да живеем с мисълта, че сме оазис на спокойствие", обясни той.

Ген. Кирчо Киров добави, че не бива да се заблуждаваме, че страната ни е отделена от света и е незастрашена от терористични нападения.