„Лешникотрошачката” на Балет „Арабеск” ще зарадва малки и големи за Коледа
Секция: КУЛТУРА
19 Декември 2016 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Лешникотрошачката” на Балет „Арабеск” ще зарадва малки и големи за Коледа

/КРОСС/ Съвременна танцова приказка за деца и възрастни, продукция на Балет „Арабеск" ще се играе на 22 декември и 7 януари от 11часа и на 27-28 декември от 19 часа.
Спектакълът „Лешникотрошачката" е създаден по прочутата приказка на Е.Т.А. Хофман и вълшебната музика на П.И. Чайковски. Хореограф на спектакъла е Боряна Сечанова, дългогодишен ръководител на Балет „Арабеск", която заедно със сценографа Борис Стойнов, художника Цветанка Петкова-Стойнова и танцьорите на Балет „Арабеск" създава празнично, приказно и фантасмагорично зрелище за малки и големи.

Спектакълът е фееричен, в него не липсват любимите герои от приказката на Хофман: мишките, играчките, които оживяват, и самият принц Лешникотрошача.

В ролята на Мари ще видим Виктория Петрова, на принца - Валери Миленков, на братчето на Мари Фриц - Филип Миланов. В магьосника Дроселмайер се превръща Асен Наков, а в една неочаквана роля, на принцеса Мишонка - Константина Ханджиева. Малките блестящи снежинки, които танцуват, предвождани от Снежната кралица /Ангелина Гаврилова/, са от балетно студио „КА ДЕНС".

Посланието на спектакъла е, че всеки човек трябва да е свободен да фантазира, да е свободен в избора си да превръща мечтите си в реалност и да променя около себе си света така, както той мечтае да го направи,
„Лешникотрошачката" на Балет „Арабеск" - интересен, съвременен и в същото време атрактивен спектакъл, създаващ атмосфера и настроение за настъпващия светъл празник - Коледа.