През 2017 година ще стане ясно кой организира и подкрепя „Ислямска държава“
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Януари 2017 10:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
През 2017 година ще стане ясно кой организира и подкрепя „Ислямска държава“

/КРОСС/ 2017-а ще бъде годината на големите разобличения, ще стане ясно кой създаде, организира и подкрепя „Ислямска държава". Това прогнозира за Радио „Фокус" Христо Смоленов, експерт по сигурността. Според него има политически чадър над тероризма, а новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп разполага с аргументи, които се заканва да направи обществено достояние.

„Боя се, че 2017 година ще бъде изключително драматична, че ще зачестят терористичните актове от типа на тези в Германия и Турция. Между другото почеркът на атентата срещу бара („Рейна в Истанбул" - бел. ред.) изключително прилича на атентата срещу летище „Ататюрк". Бих казал, че в самата Турция е пълно с диверсанти - добре обучени, с мисия, със съответните подготовка и въоръжение. Проблемът е как ние се консолидираме за отпор на това, какво правим за самозапазване, какво правим като хора, можещи да осмислят опасността, за да опазим собствената си държава и собствения си народ", коментира Смоленов.

Той допълни, че в България през 2017 година ще има предизвикателства, за които държавата ни не е подготвена, но народът е.