Раонич се справи с Надал и е на полуфинал срещу Григор
Секция: СПОРТ
06 Януари 2017 15:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Раонич се справи с Надал и е на полуфинал срещу Григор

/КРОСС/ Световният номер 3 Милош Раонич ще спори с Григор Димитров на полуфиналите на тенис турнира на твърда настилка в Бризбейн, Австралия. Това стана факт, след като шампионът от миналата година победи с 4-6, 6-3, 6-4 Рафаел Надал.

Двамата тенисисти напълно оправдаха очакванията за страхотен сблъсък, който приключи след 2 часа и 20 минути вълнуващ тенис. След равностойно начало на мача Надал първи стигна до пробив, повеждайки с 3-2. Въпреки опитите на Раонич, до края на сета испанецът не изпусна минималния си аванс и спечели първата част с 6-4, пише БГНЕС.

Вторият сет отново предложи много здрава битка между двамата. Рафа отново бе близо да пробие съперника си в петия гейм, но този път Раонич не се пречупи с и мощния си начален удар удържа подаването си. От своя страна канадецът получи две точки за пробив в осмия гейм, като реализира още при първата си възможност, за да поведе с 5-3. Световният №3 бе безкомпромисен на свой сервис и след гейм на нула изравни резултата в сетовете.

Възходът в играта Раонич продължи и в решителната третата част, като канадецът стигна до три точки за пробив още в откриващия гейм. Надал отрази първата, но с мощен форхенд от основната линия шампионът успя да пробие. Впоследствие 26-годишният канадец затвърди преднината си и поведе с 2-0. Рафа спечели третия гейм, а след това имаше и възможност дори да върне пробива, но лидерът в схемата показа характер и не допусна изравняване.

До края на сета Раонич продължи да сервира страхотно и заслужено се поздрави с втората си победа над този съперник от общо 8 срещи помежду им.

Така на полуфиналите шампионът от миналата година ще спори с Григор Димитров, който по-рано днес се справи с австриеца Доминик Тийм с 6-3, 4-6, 6-3. Предстоящият двубой ще бъде под номер 4 помежду им, като българинът води с 2:1 победи. За последно двамата играха на Аустрелиън Оупън през 2014, като първата ни ракета спечели с 3-1 сета. През миналата годината Димитров и Раонич трябваше да се срещнат на полуфиналите на турнира в Пекин, но срещата така и не се състоя заради контузия на канадеца.