Една година разговорен клуб по английски в София
Секция: ЛЮБОПИТНО
06 Януари 2017 15:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Една година разговорен клуб по английски в София

/КРОСС/ През февруари Английски разговорен клуб в София - място, в което в неформална обстановка участниците общуват на английски, навършва една година, информират от ПРофайл.
Създателите на клуба Анна Шабанова и Благовест Събев, интернационална двойка, знаят много добре какво е да трябва да преодоляваш езиковата бариера. Чрез проекта, който развиват, те успяха да разчупят общоприетия модел на чуждоезиковото обучение под формата на уроци и курсове. В клуба не се учи граматика и не се издават дипломи, но пък се създава среда, която да е възможно най-лесния път към свободния разговорен английски.
Анна, водеща на клуба, говори три чужди езика, два от които е научила съвсем сама без помощта на преподавател. Идеята, че език се усвоява и проговаря най-добре в естествена и неформална обстановка, говорейки и разигравайки игри, стои в основата на развитието на клуба.
Срещите продължават два часа и са на различни теми, които се обявяват предварително. По време на събитията, се дискутира по зададения въпрос, участниците дебатират помежду си и се провеждат различни активности. Анна и Благовест споделят, че през времето на събитията на клуба, посетителите му не само са подобрили разговорния си английски и са се "пречупили" да говорят без притеснение, но и са срещнали много нови позитивни хора.
"За времето, в което съществува нашия клуб, се появиха и последователи - други подобни клубове, в т.ч. в други градове," - споделя Благовест. "Радваме се, че идеята, която въведохме, се разпространява из България. В момента активно развиваме нашия клуб, стремим се не само да преподаваме английски, а да създаваме около него общност от хора, интересуващи се от личностно развитие."
През октомври клубът стартира своя втори сезон, предлагайки нови и интересни събития. Провеждат се уъркшопи по бизнес-английски, които имат за цел да повишат увереността и знанията на участниците, използващи английски в работна среда. Има и среща, по време на която се играят настолни игри и всичко това се случва на английски.
"Най-приятното за нас е да следим прогреса на всички наши нови приятели," - казва Анна. "Имаме редовни посетители, които изпитваха трудности в началото, в резултат на притеснение или липса на практика. Сега обаче говорят много по-лесно, с удоволствие и без притеснение. Това означава, че методът ни работи и постигаме поставената си цел."