Снеговалеж затвори Босфора и отмени стотици полети в Истанбул
Секция: СВЯТ
09 Януари 2017 13:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Снеговалеж затвори Босфора и отмени стотици полети в Истанбул

/КРОСС/ Обилен снеговалеж в Истанбул парализира трафика за трети ден. Босфорът отново бе затворен за корабоплаване. За пореден ден са отменени стотици полети, съобщава Агенция "Франс прес".

Със смразяващи температури и силни ветрове, Босфорът - един от най-натоварените за корабоплаване проливи, бе затворен заради намалена видимост, информират от турската брегова охрана.

Преустановени са всички пътнически фериботни услуги, известни със свързването между азиатската и европейската част в турския най-голям град.

Училищата в целия град са затворени, обяви в Туитър валията на Истанбул Васип Шахин.

Това е най-тежкият снеговалеж от 2015 г. насам. През последните три дни стотици полети бяха отменени и хиляди пътници бяха блокирани на международното летище в Истанбул.

Турският национален превозвач "Турски авиолинии" обяви, че очаква днес от летище "Ататюрк" да излетят само 292 полета. В нормален ден, на летището кацат и излитат над 1500 самолета.

Изпълнителният директор на "Турските авиолинии" Билал Екси обяви в Туитър, че в неделя са обслужени само 171 полета, а над 600 са били отменени. Това породило гневни оплаквания от блокираните пътници. Екси допълни, че проблемите са заради липсата на слотове за излитане и кацане на летище "Ататюрк" заради снеговалежа.