Държавата се задейства летището да се казва Васил Левски
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Януари 2017 10:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Държавата се задейства летището да се казва Васил Левски

/КРОСС/Държавата се задейства - летище София ще се казва Васил Левски. Министерства и депутати от всички групи подкрепиха вчера предложението на "Стандарт" и Националния инициативен комитет за достойното честване на 180-годишнината от рождението на Апостола.

При учредяването си завчера комитетът настоя в концесионния договор на аеропорта да бъде записано, че летището носи имено на най-великия българин - Васил Левски, а концесионерът няма право да пременя това.
Министерство на културата вече подготви писмо с официалното предложение на Националния комитет. То ще бъде изпратено до Министерство на транспорта още днес. Председател на комитета е министърът на културата. Като първи председател Рашидов уведомява колегата си Ивайло Московски за идеята и настоявакато принципал на Летище София да задейства процедурата по именуването.

Пълна подкрепа за това летището ни да се казва „Васил Левски" даде парламента. Транспортната комисия също настоява за бързо именуване. Готовност законотворците да направят каквото е необходимо заяви зам.-председателят на транспортна комисия и депутат от ГЕРБ Иван Вълков. Подкрепа дойде и от евродепутатите ни.