Социалната кампания на Huawei #BePresent достигна до хиляди потребители в България
Секция: Технологии
13 Януари 2017 11:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Социалната кампания на Huawei #BePresent достигна до хиляди потребители в България

/КРОСС/Коледната благотворителна кампания на Huawei #BePresent достигна до хиляди български потребители и успя да събере 20 000 лв., набрани чрез активността на хората в социалните мрежи. Сумата ще бъде дарена на сдружение „Holiday Heroes" и използвана за подпомагане на семейства с деца на възраст 4-15 години от цялата страна.

Стартиралата в края на ноември 2016 г. #BePresent кампания имаше за цел да привлече вниманието към коледните и новогодишните празници като период от годината, в който да оставим смарт устройствата настрана и който да прекараме с любимите за нас хора. В основата й бе заложенa подкрепа на социално слаби семейства с деца и затова самите интернет потребители допринасяха чрез лично участие за събирането на средствата.

Те подкрепиха социалната кампания чрез споделяне на коментари с хаштага #BePresent под специални постове за кампанията във фейсбук страницата на Хуауей https://www.facebook.com/HuaweimobileBG/. За всеки написан коментар Huawei обяви, че ще дарява по 1 лв.

„Чрез #BePresent кампанията получихме позитивна обратна връзка от много потребители, които се включиха с подкрепа не само в нашата фейсбук страница, но и в други социални канали за комуникация. Затова решихме да увеличим сумата и да дарим 20 000 лева в името на нуждаещи се семейства с деца. Благодарим на всички хора, които се включиха и на известните лица, които демонстрираха своята социална ангажираност и подкрепиха нашата благородна кауза" - сподели Кристина Щерева, маркетинг директор за Huawei България и Македония.

Освен от сдружение „Holiday Heroes", кампанията бе подкрепена от Орлин Павлов, Михаела Филева, Драго Симеонов, Гери Турийска и Нели Хаджийска, както и от други популярни личности в България.