България ще бъде сред водещите дестинации за британските туристи тази година
Секция: Туризъм
14 Януари 2017 11:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България ще бъде сред водещите дестинации за британските туристи тази година

/КРОСС/ 2017 г. ще бъде "Годината на Източна Европа" за британските туристи, като най-предпочитаните дестинации ще бъдат България, Хърватия и Полша, сочи проучване на Travelzoo, цитирано от Travel Daily.

Източна Европа се очертава като топ дестинация за британците, а Brexit и нестабилността на паунда са основните фактори, които карат жителите на Великобритания да разширят кръгозора си в търсене на идеалната дестинация за своя отдих, пише сайтът на Bloomberg TV Bulgaria.

На фона на продължаващите терористични актове и несигурността в средносрочен план, която тегне над британския паунд британците избират да скъсат с традиционните си дестинации и да се впуснат към проучване на изгряващи звезди в небосклона на туристическите дестинации, като Хърватия и България, коментират от Travelzoo.

Проучването "Travelzoo - Тенденции при пътуванията Пролет 2017" показва, че близо половината от британците избягват традиционните дестинации в Западна Европа, защото се притесняват за своята сигурност, докато други 17% заявяват, че слабостта на паунда влияе силно на избора им на туристическа дестинация през 2017 г.