Avatar Roadster идва с мотор от Focus RS
Секция: Автомобили
15 Януари 2017 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Avatar Roadster идва с мотор от Focus RS

/КРОСС/ Кабриото тежи под 700 килограма и има мощност 350 к.с

Британският производител на спортни автомобили Avatar представи първият си сериен модел, простичко кръстен Roadster, съобщава automedia.investor.bg. Двуместният кабриолет с разположен пред задния мост дебютира на моторспорт изложението в Бирмингам, а базовата му цена е 39 990 лири.

Avatar Roadster се предлага с два турбо мотора на Ford с обем 2 и 2,3 литра, като първият представител на серията EcoBoost има мощност 250 конски сили, а вторият, който е зает от Focus RS - 350. Теглото на Roadster е само 695 килограма.

2-литровата версия на Roadster ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди, а тази с по-големия мотор - за 3,6 секунди. Максималната скорост на двете версии е съответно 233 и 265 км/ч. Предавателните кутии също идват от Ford, като серийно се предлага 6-степенна механична трансмисия, заета от Focus RS. Като опция се предлага 7-степенна секвенциална кутия с превключване на предавките с перца на волана, дело на Quaife.

Roadster е с шаси тип пространствена рама и каросерия от композитни материали, амортисьорите са Nitron, а летите джанти - Rota. Естествено, Roadster може да се поръча и в почти състезателна версия - с ролкейдж, вградена противопожарна система и задно крило.

В списъка с екстрите обаче попада и диференциалът с ограничено приплъзване, противно на очакванията на бъдещите клиенти, че ще е част от серийното оборудване.

Удобствата в кокпита не са много, но включват климатик и аудио система, която поддържа Apple CarPlay и Android Auto. Avatar дава 3 години гаранция на първия си сериен модел без ограничение на пробега, а моторът може да се обслужва при всеки дилър на Ford.