Събитията в страната на 16 януари
Секция: Предстоящи събития
16 Януари 2017 07:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Събитията в страната на 16 януари

/КРОСС/ ***
София.
От 10.30 часа в зала „Средец" на София Хотел Балкан Министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева ще участва във форум „Планът „Юнкер" - възможности и резултати".

***
София.
От 9.30 часа 21 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Мирчо П., обвинен в престъпления по служба с цел облага.

***
София.
От 9.30 часа 2 състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа делото срещу Емил М., Лазарин Л., Едуард П., Мартин Д., обвинени в приготовление на убийство.

***
София.
От 9.30 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа делото срещу Милко М., Росен Др., Златомир И., Кирил И., Иван К., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 13 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Александър М., обвинен за престъпления против реда на управлението.

***
София.
От 14.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа делото срещу Армен А., Еминидис В., Варнтан П., Лазаридис С., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа делото срещу Борислав Т., Николай М., Методи Г., Христо Н., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА Сдружение „Прес Авто Клуб - България" ще даде пресконференция, на която ще бъдат обявени финалистите в ХХ юбилеен конкурс „Автомобил на годината -2017".

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА Издателство „Софтпрес" организира пресконференция с участието на турската писателка и журналист Мелтем Йълмаз.

***
София.
От 18.00 часа в Галерия „Академия" на ул. „Шипка" 1 ще бъде открита изложба с керамика на Божидар Бончев.

***
София.
От 19.00 в зала „България" на Софийската филхармония ще се проведе концерта „Веселите музиканти".

***
София.
От 19.00 часа в клуб „Перото" ще се проведе конкурс на CHIVAS REGAL.

***
Асеновград.
От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ - Асеновград общинските съветници от ПП ГЕРБ Костадин Яков и Борисолав Радославов ще проведат срещи с граждани във връзка с бюджета на общината.

***
Варна.
От 14.00 часа в сградата на читалище "Отец Паисий" (ул. „Братя Бъкстон" 12а) ще бъде проведена първата встъпителна пресконференция на "Младежки информационо-консултантски център - Варна" (МИКЦ Варна) и "Младежки информационно-консултантски център Скаут" (МИКЦ Скаут).

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в голямото фоайе на РНБ „П.Р.Славейков" ще бъдат представени Фотоизложба "Интересни метеорологични и природни явления" и Изложба "140г. от рождението на Йордан Кулелиев - учител, публицист, общественик",съвместна проява с Държавен архив - В. Търново".

***
Велико Търново.
В сградите на Общината, Областна администрация, ОД на МВР, РУО, РЗИ, МДТ „К.Кисимов" ще се проведе Отбелязване на ромската Нова година - посещение на ученици в посочените институции, които ще сурвакат за здраве.

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се проведе пресконференция с кмета Калин Каменов.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще се проведат работилнички с тематични ателиета: „Загадките на собственото име", „За свободата на Добрич", „Еликсирът на любовта", „Мога ли да бъда като Левски", „Ганковото кафене".

***
Карлово.
От 10.00 часа в Карлово ще бъдат отбелязани 139 години от избора на Първи градски съвет. В Храм „Св. Николай" ще бъде отслужен водосвет от архиерейски наместник отец Марко Тодоров. Служител на Исторически музей - Карлово ще изнесе историческа ретроспекция на събитията, станали при избора на Първи градски съвет и ще бъдат поднасесани цветя пред паметната плоча. От 10.30 ч. Ще се проведе тържествено шествие, начело с духовия оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада и поднасяне на венци и цветя пред дома на Васил Караиванов. От 11.00 часа в Зала „Васил Караиванов" на Община Карлово ще се проведе Тържествено заседание на Общински съвет - Карлово.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в залата на община Кюстендил ще се проведе първо за годината съвещание между общинска администрация и кметовете на населените места.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 5 на Съдебна палата - Пловдив Пловдивският окръжен съд ще заседава по делото срещу Мартин П., Светлин С., Владимир Е., Радослав К., Петьо П., Валери Б. и Милко Д.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 9 на Съдебна палата - Пловдив Пловдивският районен съд ще заседава по делото срещу Велик К. обвинен, че е попречил на двама разузнавачи в сектор "Криминална полиция" при 4-то РУМВР - гр. Пловдив да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред.

***
Пловдив.
От 10.30 часа Пловдивският апелативен съд ще разгледа делото, образувано по жалба на защитника на подсъдимия Христо Попантонов против присъда на Пловдивския окръжен съд.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала №10 на Окръжния съд Пловдив ще се проведе общо събрание на съдиите от Окръжен съд.

***
Пловдив.
От 11.00 часа тържествено ще бъде отбелязана 139-та годишнина от Освобождението на Пловдив пред паметника на капитан Александър Бураго в Дондуковата градина.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в Окръжен съд Пловдив ще се гледа делото срещу кмета на община Пловдив Иван Тотев, който е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по служба, от което са настъпили значителни вреди за общината в размер на 1 милион лева.

***
Пловдив.
От 15.00 часа в горното фоайе на Драматичен театър - Пловдив ще се проведе пресконференция по повод първата премиера за годината - "Боряна" от Йoрдан Йовков.

***
Сливен.
От 9.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ общинските съветници Галя Вучкова и Христо Котов ще проведат открита приемна с граждани.

***
Сливен.
От 17.00 часа във фоайето на НЧ „Зора" ще бъде открита документална изложба по повод 115 години от рождението на Йордан Василев - Богдар.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на лидера на ПД Социалдемократ Елена Нончева.
***
Стара Загора.
От 18.00 часа в зала „Байер" ще бъде открита Традиционна младежка художествена изложба.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Гео Милев" - Стара Загора ще се състои спектакълът „Цар Последен" - историческа драма за живота и делото на цар Иван Шишман.

***
Чепеларе.
От 12.00 ч. пред паметната плоча в Чепеларе със заупокойна молитва и поднасяне на венци в Чепеларе ще отбележат 139 г. от освобождението на града.

***
Шумен.
От 9.00 часа кметът на община Шумен ще приеме сурвакари според ромския празничен календар и празника Василица, който се чества на 14 януари и с който се отбелязва ромската Нова година.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 в сградата на общината ще се проведе Консултативен съвет.