Facebook дава рамо на Daskal.eu
Секция: Технологии
16 Януари 2017 14:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Facebook дава рамо на Daskal.eu

/КРОСС/Образователната платформа Daskal.eu стана първата българска фирма, включена в програмата за подкрепа на стартъпи FbStart на Facebook. В официалното писмо от екипа на акселератора се посочва, че българският проект е избран заради впечатляващото ниво на разработка до сега, както и заради потенциала му за бъдещо разрастване. FbStart е акселераторска програма за подкрепа на стартиращи компании в ранна фаза на тяхното развитие. До момента Daskal.eu е единствената българска фирма, участваща в нея.

Daskal.eu е онлайн образователна платформа, която обединява виртуална класна стая, интерактивна бяла дъска и други полезни инструменти за обучение, включително и пълноценна LMS (т.нар. Learning Management System - система за управление на обучението). Подходяща е за училища, университети и отделни учители.

Поканата за участие е дошла след като компанията е избрана да представи своя проект пред инвеститори на международното събитие за иновации и стартиращи предприемачи Web Summit, което се проведе през ноември в португалската столица Лисабон. След успешното участие във форума, от там са изпратили покана до българския екип да кандидатства в програмата FbStart и малко по-късно кандидатурата е одобрена.

Като участник в акселератора на Facebook българската фирма ще получи услуги и инструменти на стойност 40 000 щ. д. от социалната мрежа, както и от над 30 партньорски компании, включително Amazon, UserTesting, Dropbox и MailChimp. Целта на подкрепата е чрез нея екипът да доразвие и монетизира своето образователно приложение. Той ще има също възможност да комуникира директно с екипа на Facebook и ще получи достъп до общност от стартъпи от целия свят.

Daskal.eu е изключително лесна за използване платформа и всичко, което е необходимо, за да започне един потребител работа с нея, е компютър с интернет връзка, микрофон и камера. Системата е оптимизирана за използване от основни, средни и висши учебни заведения и може гъвкаво да бъде съобразена с наличните онлайн платформи. Тя вече се използва активно от Техническия университет - Габрово и редица други учебни заведения.